söndag 26 augusti 2012

Min sommarplåga


Då var vi åter tillbaka bakom skolbänken efter ännu ett sommarlov som bara drog förbi. Allt är ungefär som det var förra året, förutom att vi alla är brunare och vi nu börjat tvåan.
Sommaren var alldeles för kort, men det är den väl varje år!


Denna blogg är en del av en ny superrolig svensk-uppgift, där vi ska skriva ett inlägg en gång i veckan. Detta första inlägg ska handla om en bok vi läst i sommar. 

Så, vad kan jag säga, jag hann med en, och endast en bok i sommar, körkorts-boken, min sommarplåga.
Den var långtråkig, mödosam, men ack så lärorik.
Jag hade hellre läst någonting mer tilltalade, men det har vi ju nu hela terminen på oss att göra!

Boken innehåller den grundläggande "körkortsteorin" som behövs för att man ska klara det teoretiska provet inför körkortet. Om ungefär en månad ska jag skriva, så jag tyckte att det var dags att börja läsa på!
Det är absolut inte den tråkigaste teoretiska bok jag läst, men den ligger inte långt ifrån. Nackdelen med boken är att jag inte bara är tvungen att läsa den en gång, utan flera. Men när jag är klar, behöver jag om så jag vill, aldrig läsa den igen.
Det är kanske inte vad man skulle säga om en vanlig bok, men i detta fall, hoppas jag att jag slipper se den igen, kanske i alla fall tills nästa generation ska ta körkort!

1 kommentar:

  1. Tja, en del läsning är ju av det slaget - att man hoppas att aldrig behöva se boken igen. Fast innehållet i den här hoppas vi ju att du har aktuellt länge och aktivt! Man kan fundera över hur den här typen av böcker är skrivna, och konstatera att det faktum att vi VET att vi behöver kunna det som står där faktiskt gör att författaren inte behöver vara så insmickrande... det behöver ju inte direkt vara roligt för att vi ska ägna oss åt det, vi MÅSTE ju bara lära oss. Tydligt måste det däremot vara, om vi ska kunna lita på varandra i trafiken, och att vi lärt oss samma saker. Tänk vad olika böcker har olika förutsättningar!

    SvaraRadera